Cursus ‘Fonetografie voor Logopedisten’ 2024

Cursusgegevens

Type: Cursus
Niveau: Post hbo
Taal: Nederlands
Duur: 2 dagen op locatie, 1 dag online (3 dagen totaal)
Locatie: EXPO Houten, Meidoornkade 24, 3992 AE Houten
Datum: Donderdag 17 oktober, vrijdag 18 oktober, vrijdag 29 november (terugkomdag online)
Accreditatie: Aangevraagd, in het verleden geaccrediteerd voor 16 punten
Voorbereiding: U bent in bezit van een microfoon en een laptop
Cursusleider: Marthè Nijkamp, logopedist en ontwikkelaar van Vox Phonetography
Inschrijfkosten: € 850,-
Maximum aantal deelnemers: 15

Cursusbeschrijving

Een essentiële cursus voor logopedisten die met stem werken en méér willen meten! 

Het fonetogram is namelijk een objectieve, visuele weergave van de stemmogelijkheden in toonhoogte en luidheid. Fonetografie wordt onder meer gebruikt om de fysiologische stemgrenzen te bepalen, de mate van stemverstoordheid te meten en stemtherapie op functieniveau te kunnen evalueren. Logopedisch is het fonetogram vooral interessant als diagnostisch en evaluatief instrument bij de behandeling van stemstoornissen. Tegenwoordig wordt er tevens gewerkt met een spreekstemprofiel, waarbij de habituele spreekstem en het stemgebruik objectief gemeten worden.

Vox Phonetography, een logopedisch en wetenschappelijk onderbouwd fonetografieprogramma, is hetmodernste medium voor het maken van fonetogrammen. Een light versie van Vox* wordt dan ook gratis meegeleverd en gebruikt in deze cursus. Met Vox als basis gaan we in deze cursus aan de slag met theorie, praktijk, afname en interpretatie van fonetogrammen.

Belangrijk: voor deze cursus is het belangrijk dat u reeds in bezit bent van een microfoonsysteem. Om Vox Phonetography te installeren moet u beschikken over een werkende laptop (Windows of Apple Mac), een tablet volstaat hiervoor niet. Cursusmaterialen worden t.z.t. digitaal met u gedeeld.

In de cursus leert u een volledige spreek- en zangstemfonetogram af te nemen, zoals hierboven afgebeeld. Daarnaast leert u de resultaten van de meting te interpreteren in een logopedisch therapeutisch perspectief.

Inschrijfformulier

Vul onderstaand formulier in om uw inschrijving compleet te maken. Na het toesturen van de factuur bevestigen wij uw deelname per email.

    Inschrijf- en betalingsvoorwaarden

    Betaaltermijn is 30 dagen na factuurdatum, en betaling gebeurt per bankoverboeking. Het is mogelijk om uw deelname aan de cursus te annuleren tot 30 dagen na uw factuurdatum, in dit gevalt ontvangt u een volledige restitutie van het cursusgeld. Bij een annulering na 30 dagen na uw factuurdatum kunt u uw deelname doorverkopen- of doorgeven naar een andere deelnemer. Neemt u hiervoor altijd contact op door te mailen naar info@voxphonetography.com om samen tot een oplossing te komen.
    In geval van annulering van de cursus aan de kant van Vox Phonetography of de locatie (EXPO te Houten), wordt dit tijdig doorgegeven. In deze gevallen is het altijd mogelijk om een volledige restitutie van uw inschrijfgeld te verkrijgen. De cursus gaat door als er een minimum van 8 deelnemers ingeschreven staan.

    * In de cursus wordt een light versie van Vox Phonetography meegeleverd, waarmee u leert werken tijdens de cursus. Als u de cursus heeft gevolgd krijgt u 30% korting op de volledige versie van Vox. Met de light versie van Vox kunt u fonetogramopnames maken en interpreteren, maar niet meer dan één fonetogram tegelijk opslaan, alsook geen stemkwaliteitsmetingen maken.